{ "title": "Ananas Kabuğu", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Ananas-Kabugu-45.jpg", "date": "21.01.2024 05:42:54", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "
Ananas kabuğu, sıcak ülkelerde yetişen iri boyutta hoş kokuya sahip meyve türlerindendir. Taze olarak tüketilen bu tropikal meyvenin kabuğu kalın yapılı olup yeşil tonlarındaki renktedir. Çam ağaçlarının kozalak kısımlarına benzerler. Ananas yetiştiriciliğinde Brezilya ilk sırada yer almaktadır.

Ananas kabuğu, içerisindeki vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Ananas meyvesini tüketen birçok kişi kabuğunun sağladığı faydaları bilmeyerek çöpe atmaktadır. Ananas kabuğu ile parazit, ödem, kabızlık, iltihaplanma ile ilgili sağlık problemleriyle mücadele edilebilir. Organik bir meyve olduğu için kabuklarının tüketimi taze olarak da yenilebilir.

Ananas kabuğunun sağlık yönünden faydası

Ananas kabuğu doğal haliyle tüketilebildiği gibi haşlanarak da yenilebilir. Bağırsaklarda oluşan parazitlerin atılmasını sağlar. Sindirim sistemini kolaylaştırır. Kabızlığı giderir. Hemoroid problemine iyi gelir. Mikrobik florayı koruyucu etkiye sahiptir. Doğal yönden güçlü bir iltihap önleyicidir. Ameliyat sonrası oluşan yaraların iyileşmesini sağlar. Kansere karşı koruma görevi üstlenir. Kan dolaşımını hızlandırarak pıhtılaşma sorununu ortadan kaldırır. Selülitler ile mücadeleye ve fazla kiloların verilmesine yardımcı olur. Mükemmel derecede iyi bir idrar söktürücüdür. Vücutta olan fazla sıvıların atılmasına yardımcı olur. Kanı etkili bir şekilde temizler. Ananas kabuklarıyla birlikte birçok krem, losyon firmalarında kullanılarak hoş kokulu cilt bakım ürünleri içerisinde yer alır.

Ananas kabuğu içeceği

Ananas kabuğu içerisindeki sağlıklı besin değerlerinden ötürü çok faydalı bir besin maddesidir. Ananas meyvesinin kabuğundan oldukça faydalı içecek yapmak mümkündür. Bunun için gerekli malzeme, ananas kabukları ve sudur.

Ananas kabuğu nasıl yapılır?

Bir adetananaskabuğu yıkandıktan sonra meyvesinden bıçak ile ayrımı sağlanan ananas kabukları küçük küçük doğranıp bir kap içerisine alınarak içerisine yarım litre su eklenip kaynatılır. Kapak kapatılırsa daha iyi etki sağlayabilir. Kaynama aşamasına geldikten sonra dinlendirilerek sıcak veya soğuk bir şekilde tüketilebilir.
" } ] }