{ "title": "Ceviz Kabuğu Çayı", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Ceviz-Kabugu-Cayi-31.gif", "date": "19.01.2024 06:17:38", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Ceviz Kabuğu Çayı, Bilindiği gibi ceviz sağlığa oldukça faydalı olan bir kuru yemiştir. Birçok kişi cevizi kabuklu olarak alıp tüketir. Ancak kırdığı cevizlerin kabuk kısmını atar. Aslında bilinmelidir ki ceviz kabuğu, cevizin içi kadar faydalıdır. Ceviz kabuğu çay olarak demlenerek çok eski yıllardan itibaren günümüze kadar birçok hastalığın tedavisinde ve ilaç yapımında kullanılmıştır. İçerisinde bulunan omega, karbonhidrat, albümin ve birçok vitamin sayesinde sağlık açısından birçok alanda kullanılmış olan ceviz kabuğu çayı iyi bir şifa kaynağıdır.

Ceviz kabuğu çayı nasıl yapılır?

Cevizlerin kabuklarını biriktirdikten sonra bol su ile iyice yıkayın ve üzerine kaynar su ekleyerek yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Daha sonra ceviz kabuklarından demlediğiniz çayı ısıtarak içebilirsiniz. Demlenmiş ceviz kabuğu çayını 3-4 gün kullanmanız mümkündür. Bu şifa kaynağı çayın içerisine bir çubuk tarçın ya da karanfil ilave ederek de tüketebilirsiniz.

Ceviz kabuğu çayının faydaları nelerdir?

" } ] }