{ "title": "Kabuk Tarçın Çayı", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Kabuk-Tarcin-Cayi-13.jpg", "date": "19.01.2024 16:47:35", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tarçın baharat olarak kullanılabildiği gibi çok eski zamanlardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Vücut ısısını dengeleyen tarçın, demir yönünden zengindir ve kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlayan hemoglobin üretimini teşvik etmektedir. Tarçın kalsiyum içeriği sayesinde kemikleri ve dişleri kuvvetlendirir. Manganez ve lif açısından zengin olması sebebi ile tuzun vücuttan atılma sürecini hızlandırır ve kalın bağırsak kanseri riskini düşürmeye yarar. Bir çay kaşığı tarçında vücudumuzun günlük demir ihtiyacının %4, kalsiyum ihtiyacının %8, manganez ihtiyacının %68, lif ihtiyacının ise %16 kadarını karşılar.

Kabuklu Tarçın Çayı nasıl yapılır?

Malzemeler:
1 adet kabuklu tarçını yarım litre kaynayan suya atıp altını kapatalım ve demliğin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyelim.

Demleme süresi bitince içebilirsiniz.

Kabuklu Tarçın Çayının Faydaları Nelerdir?
Kabuklu Tarçın Çayının Yan Etkileri Nelerdir?

Genel olarak tarçın çayının herhangi bir zararı olmamakla birlikte bazı insanlar duyarlı olabilir ve alerjik reaksiyon oluşabilir. Emziren kadınlar ve hamile kadınlar doktorlarına danışarak kullanmalıdır.
" } ] }