{ "title": "Karpuz Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Karpuz-Kabugu-Receli-72.jpg", "date": "21.01.2024 14:23:58", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Karpuz Kabuğu Reçeli; karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içermektedir. Sitrülinin kan dolaşımını rahatlatır, antioksidandır ve pek çok kanser çeşidine karşı koruduğu bilinmektedir. Karpuzun antioksidan özelliğinden dolayı yaşlanmayı geciktirdiği bilinmektedir. Karpuz kabuğunu katı meyve sıkacağında karpuzun yeşil kısmını alıp beyaz kısmını dilimleyip sıkarak içtiğimizde daha faydalı olduğunu görmekteyiz. Karpuzun en vitaminli yeri bütün meyvelerde olduğu gibi karpuzun da kabuğudur. Karpuz kabuğu reçeli için karpuzun sert ve yeşil olan kısmı soyulup beyaz kabuğu kullanılmalıdır.