{ "title": "Kestane Kabuğu", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Kestane-Kabugu-65.jpg", "date": "21.01.2024 08:38:08", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kestane Kabuğu, soğuk kış mevsiminin en lezzetli ve yararlı meyveleri arasında önemli bir yere sahip olan kestane, bünyesinde barındırdığı lif sayesinde oldukça sağlıklı bir besindir. Kestane doyurucu özelliğinin yanı sıra insan sağlığına faydalı birçok besin değerleri içermektedir. Özellikle vitamin ve mineral bakımından bir hayli zengin olan kestane, farklı kabuklu yemişlere oranla mineral ve vitaminler açısından da çok daha üstündür. Kestanenin yanı sıra kabuğunun da insan sağlığına birçok şifa ve yarar sağlayan özellikleri olduğu da bilinmektedir. Kestane kabuğunu elde etmek için kestane haşlandıktan sonra kabukları kolaylıkla soyulabilmektedir. Kestane kabuğundan faydalanmak için soyulan kabukların haşlanması ile elde edilecek kestane kabuğu suyu içilerek kullanılması halinde kestane kabuğundan faydalanılmaktadır. Bu şifalı faydalardan bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz. Ancak kestane kabuğunun faydalarına geçmeden önce kestane kabuğunun en kısa yoldan nasıl soyulacağını da şöyle belirtelim. Kestane kabuğunu soymak için, pek çok farklı yöntem bilinmektedir. Genellikle kestaneyi suyun içinde kaynattıktan sonra kabuğunu soymak kestane kabuğunun içeriğinde barındırdığı bazı mineral ve vitaminlerin kaybına neden olmasından dolayı tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Bu yüzden kayıplara neden olmamak için evlerde öncelikle kestane iyice yıkandıktan sonra bir bıçak yardımıyla kestane üzerine çizikler atılmalıdır. Ardından çizilen kestaneler teflon bir tava içerisine 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ ile ısıtılarak kestaneler tavaya alınarak karıştırılmalıdır ve 5-10 dakika kadar yine karıştırılarak kavrulmalıdır. Daha sonra kavrulan kestaneler soğuk suya atılan kestanelerin kabukları kolaylıkla soyulmaktadır.

Kestane Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
" } ] }