{ "title": "Limon Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/Limon-Kabugu-Receli-41.jpg", "date": "20.01.2024 14:30:46", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Limon kabuğu reçeli; reçel çeşitleri içerisinde en güzel kokan reçellerden bir tanesidir. Limon çok değerli bir besin maddesidir. Hem kendisi hem kabuğu şifa kaynağı olan limon ile yapılacak çok fazla yiyecek çeşidi bulunmaktadır. Özellikle tatlı yapımında kullanıldığında tatlıların daha hafif olmasının sağlar. Limon kabuğun reçelinin yapımı klasik reçellerden oldukça farklılık arz etmektedir. Limon kabuğu ile yapılacak reçel aslında bergamot reçeli ile portakal kabuğu reçelinin yapımına çok benzemektedir. Özü itibarıyla hepsi turunç familyasına ait olduğu için bu durum da oldukça normaldir. Fakat tat ve koku itibariyle birbirlerinden oldukça farklıdırlar. Limon kabuğu reçelinin yapımında kullanılacak kabuklar tat olarak acı olduğu için reçellik olarak kullanılacak malzeme de aslında dışındaki kabuğun iç kısmıdır. Ancak limonun en güzel kokan kısmı dış kısmı olduğu için biraz dış kabuğun da rendesinin kullanılması reçeli daha güzel yapacaktır.

Limon kabuğu reçelinin malzemeleri
Limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?

Limon kabuğu reçelinin yapımı size biraz zahmetli gelebilir fakat gözünüz asla korkmasın. Limon kabuğu reçelinde kabuklar kullanılacağı için dışının temizliği çok fazla önem arz etmektedir. Bunun için limonun dışını iyice birkaç su değiştirerek yıkayın. Daha sonra rendenin ince tarafı ile kabukların dışını kazıyın. Tamamen bembeyaz olmaması gerekir Böylece reçel daha aromalı bir tat alır. Kabukları rende ile alınan limonları tıpkı portakal soyar gibi bıçakla keserek soyun. Elde edilen limon kabuklarını rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bir ipe dizebileceğiniz gibi kürdandan da yardım alabilirsiniz. Sıcak suda birkaç kez kaynatarak her seferinde çıkan acı suyu dökün. Yaklaşık 4-5 kere bu işleme devam edin. Hatta bazen kaynar suda birkaç saatte bekletin. Limon kabukları acı suyunu attıktan sonra süzün İpten veya kürdandan çıkartarak kabukları reçel yapılacak tencereye alın. Üzerine toz şekerin tamamı ile limon suyunu da ekleyip bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün reçeli kaynatma için kısık ateşe alın ve üzerine kabuk tarçın, su ile karanfilleri atın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Limon kabuğu reçeli hazır. Uzun süre muhafaza etmek isterseniz kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatın ve bir gece ters çevirerek bekletin.
" } ] }