{ "title": "Portakal Kabuğu Reçeli", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/portakal-kabugu-receli(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:39:13", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Portakal Kabuğu Reçeli, Portakal, Turunçgiller familyasından olup, anayurdu Himalayalar'ın güneyindeki ülkelerden Çin'e kadar uzanan bölgeler olan, portakal ülkemizde de Akdeniz ve Ege bölgelerinin kıyı şeridinde yetiştirilmektedir. Boyları 10 metreye kadar uzayan portakal ağacı, turunçgiller arasında en yüksek ve en uzun yaşayan ağaçtır. Latincesi Citrus sinesis olup meyvesi de turunç meyvesine benzer, lezzetli, mayhoş ve tatlıdır. Meyvenin kabuklarından Reçel, kabuk kısmındaki ceplerinden portakal esansı yağı elde edilmektedir. Elde edilen esans yağı eczacılıkta ve gıda sanayinde kullanılır. Portakal kabuğundan yapılan reçel tarifimizde aşağıdadır.

Portakal Kabuğu Reçeli Malzemeleri
Portakal Kabuğu Reçeli, Nasıl Yapılır?

Portakal kabuklarını soyarken yırtmadan dikine kesebileceğimiz şekilde soyalım, 1 cm'ye yakın kalınlıkta uzunlamasına keselim, kıvırıp iğne yardımıyla ipe dizelim. Portakal kabuğunun acısını almak için bir kapta kaynatalım kabuğun acısı çıkana kadar suyunu değiştirerek 3 - 4 kez tekrarlayalım.

Tencereye 2 bardak su, 3 bardak portakal suyunu ve toz şekeri dökerek kaynatalım. Kaynama sonrası 5 - 10 dakika kadar daha kaynatalım. Üzerine ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını ilave edelim, kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Soğuyunca portakal kabuklarındaki ipi alalım.
" } ] }