{ "title": "Portakal Kabuğu", "image": "https://www.kabuk.gen.tr/images/portakal-kabugu.jpg", "date": "19.01.2024 19:24:49", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Portakal kabuğu, severek tükettiğimiz kış meyvelerinin en güzeli olan portakal şifa kaynağıdır. A, B, C ve D vitaminleri içeren portakal, günde iki tane tüketildiği takdirde günlük C vitamini ihtiyacımızın yarısını karşılamaktadır. Portakal vitamin mineral ve diğer içerdiği kimyasal özelliklerden dolayı kalp için oldukça faydalı bir besindir ve kalp rahatsızlıklarına şifa niteliğindedir. Bu vitaminli meyvenin kabuğuda birçok şeye faydalıdır. Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium damar tıkanıklıkları ve kanser gibi birçok hastalıkta kullanımıyla alakalı birçok bilimsel yayınlar bulunmaktadır. Portakal kabuğu, %5 oranında mineral tuzlar ve organik asitler, %5 ila 8 oranında flavonoidler ve %1 ila 2 oranında esansiyel yağlar içerir.

Portakal kabuğunun faydaları nelerdir?

" } ] }