Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kabuğu şekil bakımından düşünüldüğünde ise fıstık harmanı neticesinde fıstık tanesinin kabuktan ayrışması işleminden sonra posa malzemesine de fıstık kabuğu ismi verilir. Burada anlatılmak istenen fıstık kabuğu ise yakacak malzemesi şeklinde kullanılan fıstık kabuğu temel kaynağıdır.
Fıstık işletmelerinde makinelerden ayrıştırılan fıstık neticesinde oluşan fıstık özünün ayrışması neticesinde çıkan fıstık kabuğu yakacak şeklinde kullanılmaktadır.

Fıstık kabuğu kullanım yerleri, ekmek fırınlarında fıstık kabuğu kullanımı bilindiği gibi emek fırınlarının farklı periyotlarda sürekli olarak ısı üreterek ekmek pişirildiği zaman ham madde bakımından fıstık kabuğu kullanımı oldukça yaygın ve uzun zamanlı yanma miktarları bakımından tercih nedenidir. Fıstık kabuğu diğer yakacaklardan daha ekonomiktir. Bu sebeplerden dolayı yoğun bir biçimde katı yakıt şeklinde fıstık kabuğu çok tercih edilmektedir. Besi alanları ve besi yerleri de fıstık kabuğu tüketimi, besi çiftliklerinde fıstık kabuğu kullanımı soğuk olan kış günlerinde her çeşit besihaneye göre uyarlanabilir ısıtma sistemlerinde ısıtma ham maddesi şeklinde fıstık kabuğu ısınmak için tüketilmektedir.

Besihaneler ve besicilik sektöründe besi sobalarının hazneleri fıstık kabuğu ile doldurulduğu zaman uzun zamanlı yanma miktarları ile besihanelerde fıstık kabuğu yoğun bir biçimde kullanılmaktadır.
Sanayi tesislerinde fıstık kabuğu kullanılması, sanayi tesislerinde fazla kalorili yakıt şekilde kullanılan fıstık kabuğu fıstık Kabuğu kullanımı vakitle artmaktadır. Bununla beraber fıstık kabuğundan aktif bir biçimde kömür ve sanayi kömürü olarak da yararlanılmaktadır.

Ekmek fırınlarında kullanılmak için fıstık kabuğu, fıstık kabuğu ısı odaklı birçok alan da kullanıldığı gibi emek imal eden ekmek fırınlarında da yoğunluk bakımı ve kalori bakımından kıyaslandığı zaman yoğun bir biçimde fıstık kabuğu kullanılmaktadır. Ülkemizin çok farklı yöre ve yerlerinde bulunan odunlu ekmek fırınlarında ara yakıt şeklinde kullanılan fıstık kabuğu ile imal edilen ekmeklerin tadında oldukça lezzetli olduğu söylenmektedir. Ayrıca dayanımı bakımından incelendiği zaman katı yakıtlar arasında oldukça uzun zaman ve köz yapmaması nedenleri sonucunda fıstık kabuğu ekmek fırınlarında yoğun bir biçimde tercih nedenidir.

Kümeslerde fıstık kabuğu yenilmesi, şüphesiz ki yakıtlar arasında düşünüldü zaman bir fazla artı yönü bulunan fıstık kabuğu, tavuk imalatı yapan kümesler de elektrikli ısıtıcılara nazaran daha az maliyet ve uzun zamanlı dengeli ısınmaya olanak sağladığından ısınma ham maddesi şeklinde birden fazla tavuk kümesi ve tavuk çiftlikleri tarafından fıstık kabuğu tüketim miktarı oldukça fazladır. Çevre için fıstık kabuğu, yakıt ve yakacak sektöründe önemli bir yeri olan fıstık kabuğu birçok alternatif yakacak arasında hem çevresel nedenlerden dolayı hem de ekonomik olması bakımından önem arz etmektedir. Fıstık kabuğu işlenmesinin ardından çuvallanarak satışa hazır olan fıstık kabuğu, istenen adres sevkiyat ve nakliyesi yapılmaktadır.
22.01.2024 00:44:50
Fıstık Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fıstık Kabuğu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fıstık Kabuğu"
merhaba ben Antep Fıstığınn Kabuku feyatlari sorajaktm kac lira
mehdi . 03.03.2018

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içer...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

Elma Kabuğu

Elma kabuğu, Mevsim geçişlerinde ve özellikle soğuk kış günlerinde mutlaka herkes soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklarla mücadele etmektedir....
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024