Kabuk Tarçın Çayı hem kokusuyla hem de yararlarıyla sevilen bir çaydır. Tarçın ağacının kabuğundan elde edilen tarçın kabuk ya da toz şeklinde kullanılabilir. Tarçın baharat olarak kullanılabildiği gibi çok eski zamanlardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Vücut ısısını dengeleyen tarçın, demir yönünden zengindir ve kandaki oksijenin hücrelere ulaşmasını sağlayan hemoglobin üretimini teşvik etmektedir.
Tarçın kalsiyum içeriği sayesinde kemikleri ve dişleri kuvvetlendirir. Manganez ve lif açısından zengin olması sebebi ile tuzun vücuttan atılma sürecini hızlandırır ve kalın bağırsak kanseri riskini düşürmeye yarar. Bir çay kaşığı tarçında vücudumuzun günlük demir ihtiyacının %4, kalsiyum ihtiyacının %8, manganez ihtiyacının %68, lif ihtiyacının ise %16 kadarını karşılar.
- 1 Adet kabuklu tarçın
- Yarım litre su
1 adet kabuklu tarçını yarım litre kaynayan suya atıp altını kapatalım ve demliğin kapağını kapatarak 10 dakika demlenmesini bekleyelim.
Demleme süresi bitince içebilirsiniz.
Kabuklu Tarçın Çayının Faydaları Nelerdir?
- Kan dolaşımını arttırır
- Soğuk algınlığına iyi gelir
- Kan şekerini düzenleyerek insülin direncine karşı avantaj sağlar
- Mide krampına iyi gelir
- Mideyi rahatlatır
- Adet sancılarını azaltır
- Tok tutarak kilo vermeye yardımcı olur.
- Anti bakteriyel oluşu nedeni ile enfeksiyonlara karşı korur
- Kötü kolesterolü düşürür
- İyi kolesterolü belli bir seviyede tutmaya yardımcı olur
- Tip 2 diyabette olumlu etkileri vardır
- Hemoglobin üretimini teşvik eder.
- Kemik ve dişleri güçlendirir.
- Kokusu ile beyni etkileyerek dikkati arttırır ve hafızayı geliştirir.
- İshale iyi gelir.
Kabuklu Tarçın Çayının Yan Etkileri Nelerdir?
Genel olarak tarçın çayının herhangi bir zararı olmamakla birlikte bazı insanlar duyarlı olabilir ve alerjik reaksiyon oluşabilir. Emziren kadınlar ve hamile kadınlar doktorlarına danışarak kullanmalıdır.
19.01.2024 16:47:35