Kabuk Tarçın

Kabuk tarçın, Tarçını tatlılarımızı ve sıcak içeceklerimizi lezzetlendirmek için kullanıyoruz. Tarçını keklerinize, salep gibi içeceklerin üzerine ya da aşürelerin üzerine koyup tüketebilirsiniz. Çok sağlıklı ve hoş kokuludur. Tarçını kabuk halinde ya da toz halinde kullanabilirsiniz. Cilt yağlanmasını önleyen, sindirim sistemini düzenleyen, kan şekerini kontrol altına alan mucize baharat çeşitlerinden biridir.
İnsan sağlığı için çok faydalıdır. Tarçın, daha pek çok şeye iyi geliyor. Sivilce oluşumunu önler son derece sağlıklı bir baharat olan tarçın, sivilce gibi cilt sorunlarıyla savaşır. Tarçında antibakteriyel ve antimikrobiyel özelliği bulunuyor. Bu sayede tarçın, ciltteki bakterileri temizler ve sivilce çıkmasını önler. Kemik sağlığı için önemlidir. Kalsiyum içerir. Kalsiyum emiliminin sağlanmasına yardımcı olan manganezi içeren tarçın, kemik oluşumuna yardımcı oluyor ve bağ dokusunu iyileştirir. Kemik ağrılarını iyileştiren tarçını günde bir bardak çay şeklinde tüketebilir. Tarçın yaşlanmayı önler. Tarçın güzelliğine güzellik katar. Tarçın, cilt gençleşmesinde önemli yeri vardır. Tarçın yedi farklı antioksidan içerir. Sağlıklı yeni hücre oluşumunu destekler ve antioksidanlar, serbest radikallere karşı savaşarak cildin genç kalmasını sağlar. Günde bir bardak tarçınlı çay içmek için artık çok güzel bir sebebimiz var demektir.

Kabuk tarçının sağlığa faydaları nelerdir?


Tarçın kasları rahatlatır ve güçlendirir. Tarçının aromatik kokusu ve antienflamatuvar özelliği, kas ağrılarının iyileşmesinde önemli bir görev üstlenir.
Tarçın, yağa bağlı olarak görülen kas ağrılarına iyi geliyor. Tarçın yağı ile ağrıyan yerlerinize masaj yaparsanız, ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz. Kendinizi gergin ve stresli hissettiğiniz günlerde küvetinizi suyla doldurun ve içine birkaç damla tarçın yağı ve bal damlatın. Daha sonra ılık su ve bu karışım sizi rahatlatacaktır.

Hafızayı güçlendirir ve kuvvetlendirir. Alzheimer hastalığına iyi geliyor ve tarçının beyin sağlığını için faydalıdır. Kan şekerini kontrol altına alır. Canınız sürekli bir şeyler yemek istiyorsa ve kendinizi tatlı yeme isteğinden kurtulamıyorsanız, mutlaka tarçın tüketmelisiniz. Kan şekeri seviyesini kontrol altına alıyor ve aniden ortaya çıkan tatlı krizlerini önlüyor. Faydalarını saymakla bitmeyen tarçını herkesin kullanması gerekiyor. Çocuklar için de çok faydalıdır. Çocuklarınızın sütlü tatlıların üzerine ekleyerek de yedirebilirsiniz.

Tarçın kendinizi yorgun hissetmenizi önlüyor. Tarçın soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklar için doğal bir ilaçtır. Yarım çay kaşığı tarçın ve bir çay kaşığı balı karıştırarak günde 2-3 kez içmek faydalıdır. Bu karışımı hem soğuk algınlığını hem de öksürüğü önlüyor. Sinüzite bağlı baş ağrısını için de tarçın oldukça iyidir. Bir bardak suyun içine biraz tarçın koyup başınızın ağrıyan yerine sürüp 20 dakika bekletin. Ardından ılık su ile yüzünüzü durlayın. Bu işlemden sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayrıca tarçın ayaklarda oluşan mantar enfeksiyonlarını önler. Ayağınızdaki mantarlar tamamen temizlenene kadar her gece ayağınıza sürün. Doğal bir kürdür. Ayrıca tarçın yağı, ayaklarınızın kokusunu alır ve mis gibi kokmasına da yardımcı oluyor. Sağlık için kullanılan tarçın aynı zamanda doğal bir dezenfekte olarak da kullanılır. Antibakteriyel özelliği bulunan tarçın ile evdeki böcekleri yok etmek için kullanalabilirsiniz. Evinizde herhangi bir bölgesinde böcek görürseniz, suyla karıştırınız tarçını o bölgelere sıkabilirsiniz.

Kabuk tarçın çayı Malzemeleri

  • 5 tane çubuk tarçın,
  • 2 su bardağı su,
  • 1 yemek kaşığı bal ya da toz şeker,

Kabuk tarçın çayı nasıl yapılır?


Küçük bir tencerenin içine malzemelerin hepsini koyalım, karıştıralım ve sonra ocağa koyup kaynatalım. Çay kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım. 30 dakika kadar kısık ateşte demleyelim. Demlendikten sonra tarçın çayını ocaktan alalım. Sonra cam bir kavanoza koyalım. Çay bitene kadar dolapta saklayın. Her yemekten önce kavanozdan bir çay bardağı alın ve bir çay bardağı kaynamış su ilave ederek için. Ayriyeten şeker ilavesi yapmadan için. Dilerseniz bal ilave edebilirsiniz. Günde 3 kere yemeklerden önce tüketin. Tarçın çayı açlık hissini azaltıyor. Tokluk hissi veriyor. Diyet yapanlar için çok iyidir.
21.01.2024 00:53:38
Kabuk Tarçın ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabuk Tarçın Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kabuk Tarçın"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içer...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kab...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024