Karpuz Kabuğu Reçeli; karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içermektedir. Sitrülinin kan dolaşımını rahatlatır, antioksidandır ve pek çok kanser çeşidine karşı koruduğu bilinmektedir.
Karpuzun antioksidan özelliğinden dolayı yaşlanmayı geciktirdiği bilinmektedir. Karpuz kabuğunu katı meyve sıkacağında karpuzun yeşil kısmını alıp beyaz kısmını dilimleyip sıkarak içtiğimizde daha faydalı olduğunu görmekteyiz. Karpuzun en vitaminli yeri bütün meyvelerde olduğu gibi karpuzun da kabuğudur. Karpuz kabuğu reçeli için karpuzun sert ve yeşil olan kısmı soyulup beyaz kabuğu kullanılmalıdır.
Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Malzemeleri
Yarım karpuz kabuğu,
Beş su bardağı toz şeker,
Beş su bardağı su,
Bir çorba kaşığı karbonat,
Beş adet karanfil,
Bir adet limon kabuğu rendesi,
Yarım limon suyu,
Üç, dört adet limon tuzu,
Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?
Karpuzun kabukları soyulur. Sonra İsteğe göre küp veya ince şerit şeklinde doğranır. Karpuzun kabuğunun içerisinde bulunan kırmızı kısımlar tamamen alınır. Kırmızı kısımları kesinlikle bırakılmamalıdır. Karpuzun kabuğunda kırmızı kısımdan bırakırsak reçel yumuşak olur. Reçelin yumuşak olması istenen bir durum değildir. Bunun için tamamen alınmalıdır.
Daha sonra doğramış olduğunuz karpuz kabuklarını tencereye koyuyoruz içerisine üzerine geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Üzerine karbonatı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün karpuzun suyunu süzüp bol suyla yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra karpuzun üzerini geçecek şekilde tekrar su koyuyoruz ve iki dakika kaynatıyoruz. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Kaynatma işlemi iki dakikayı kesinlikle geçmemelidir. Daha sonra geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyuyoruz. Ocağı orta ateşte ayarlayıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karpuz kabuklarını şeffaf ulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak limon suyu ve limon tuzunu ilave ediyoruz. Sonra da beş dakika daha kaynatılıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karpuz kabuğu reçelini soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 14:23:58
Karpuz Kabuğu Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Karpuz kabuğunu hep atardım ve hiç böyle bir şey yapmak aklıma gelmemişti. Karpuz kabuğundan yapılan reçelin raf ömrü ne kadardır. Yani karpuzun olmadığı zamanlarda da bu kabuk reçelini tüketme şansımız olacak mıdır? Oktüre . 25.10.2018 23:51:32
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024