Karpuz Kabuğu Reçeli

Karpuz Kabuğu Reçeli; karpuz severek tüketilen bir meyvedir. Karpuzun kırmızı kısmının pek çok faydası olduğu gibi karpuz kabuğunun da vücudumuz için pek çok faydası faydası vardır. Karpuzun kabuğu sitrülinin isimli bir madde içermektedir. Sitrülinin kan dolaşımını rahatlatır, antioksidandır ve pek çok kanser çeşidine karşı koruduğu bilinmektedir.
Karpuzun antioksidan özelliğinden dolayı yaşlanmayı geciktirdiği bilinmektedir. Karpuz kabuğunu katı meyve sıkacağında karpuzun yeşil kısmını alıp beyaz kısmını dilimleyip sıkarak içtiğimizde daha faydalı olduğunu görmekteyiz. Karpuzun en vitaminli yeri bütün meyvelerde olduğu gibi karpuzun da kabuğudur. Karpuz kabuğu reçeli için karpuzun sert ve yeşil olan kısmı soyulup beyaz kabuğu kullanılmalıdır.

Karpuz Kabuğu Reçeli İçin Malzemeleri

  • Yarım karpuz kabuğu,
  • Beş su bardağı toz şeker,
  • Beş su bardağı su,
  • Bir çorba kaşığı karbonat,
  • Beş adet karanfil,
  • Bir adet limon kabuğu rendesi,
  • Yarım limon suyu,
  • Üç, dört adet limon tuzu,

Karpuz Kabuğu Reçeli Nasıl Yapılır?


Karpuzun kabukları soyulur. Sonra İsteğe göre küp veya ince şerit şeklinde doğranır. Karpuzun kabuğunun içerisinde bulunan kırmızı kısımlar tamamen alınır. Kırmızı kısımları kesinlikle bırakılmamalıdır. Karpuzun kabuğunda kırmızı kısımdan bırakırsak reçel yumuşak olur. Reçelin yumuşak olması istenen bir durum değildir. Bunun için tamamen alınmalıdır.
Daha sonra doğramış olduğunuz karpuz kabuklarını tencereye koyuyoruz içerisine üzerine geçecek şekilde su ilave ediyoruz. Üzerine karbonatı ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün karpuzun suyunu süzüp bol suyla yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra karpuzun üzerini geçecek şekilde tekrar su koyuyoruz ve iki dakika kaynatıyoruz. Kaynatma işlemi tamamlandıktan sonra suyunu süzüyoruz. Kaynatma işlemi iki dakikayı kesinlikle geçmemelidir. Daha sonra geniş bir tencereye karpuz kabuklarını, suyu, toz şekeri, limon kabuğu rendesini, karanfilleri koyuyoruz. Ocağı orta ateşte ayarlayıp kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte karpuz kabuklarını şeffaf ulaşıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak limon suyu ve limon tuzunu ilave ediyoruz. Sonra da beş dakika daha kaynatılıp ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karpuz kabuğu reçelini soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kavanoza boşaltıp buzdolabında muhafaza ediyoruz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 14:23:58
Karpuz Kabuğu Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karpuz Kabuğu Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karpuz Kabuğu Reçeli"
Karpuz kabuğunu hep atardım ve hiç böyle bir şey yapmak aklıma gelmemişti. Karpuz kabuğundan yapılan reçelin raf ömrü ne kadardır. Yani karpuzun olmadığı zamanlarda da bu kabuk reçelini tüketme şansımız olacak mıdır?
Oktüre . 25.10.2018 23:51:32

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içer...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kab...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024