Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içeren karpuz kanser riskini azaltmaktadır bir çoğumuz tarafından bilinmektedir. Fakat bilmediğimiz bir şey var ki kabuğundaki vitamin karpuzun kabuğundaki sitrülin kan dolaşımını rahatlattığı ve içerisinde bulunan antioksidan sayesinde yaşlanmayı geciktirici ve kanser çeşitleri karşı koruduğunu birçok Uzman belirtmiştir.
Yaz aylarının sıcak günlerinde buz gibi bir dilim karpuz en iyi serinleticidir. Karpuzun %90 sudur ve böbreklerinizi temizlemeye yarar üstelik kansere karşıda korur. Karpuzu meyve sıkacağı ile sıkıp suyunu içmekte oldukça faydalıdır. Katı meyve sıkacağında karpuzun sadece dış yeşil kısmını kesip beyaz kabuğu ile dilimleyip sıkmanız dahada faydalıdır. Hepimiz biliyoruz ki meyvelerin vitaminleri kabuğundadır karpuzda aynı şekilde dikkat etmeniz gereken bir husus yeşil ve sert olan kısmı soyup beyaz kabuğunu kullanmaktır. Karpuzun kabuğu ile çeşitli yemekler ve reçeller yapılmaktadır dilerseniz karpuzun kabuğu ile reçel yapıp aynı vitamini alabilirsiniz.

Karpuz kabuğunu kullanarak lezzetli reçeller yapabilirsiniz

  • Bir kilo karpuz yeşil kısmı alınmış karpuz kabuğu,
  • Bir kilo toz şeker,
  • Bir bardak sönmüş kireç,3- 4 adet karanfil,
  • Bir çay kaşığından az şerbet boyası,
  • Bir bardak su,
  • Çeyrek limon,

Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır?


Öncelikle karpuzun dış yeliş kabuğunu soyup ve kırmızı meyvesini de alıp sadece beyaz kabuğunu iri küpler şeklinde doğruyoruz.
Bir bardak toz kireci bir litre su ile ıslatıp ilk suyunu alıyoruz ikinci defa ıslatıp kireci süzüyoruz. Ardından bu kireçli suya karpuz kabuklarını koyup bir gün bekletiyoruz. Ertesi gün karpuz kabuklarını kireçli sudan alıp iyice yıkıyoruz. Bir kilo şeker koyduğumuz tencereye karpuz kabuklarını da atıp bir su bardağı suyu ekliyoruz. Herhangi bir reçel çeşit-tini kaynatır gibi kaynatıyoruz karpuz kabuklarını yumuşayacaklar diye beklemeyin çünkü kıtır kıtır kalacaklar. Karpuz kabuğu reçeli istediğiniz kıvama geldiğinde şerbet boyasını ve karanfili ekleyip ocaktan indirebilirsiniz dilerseniz çeyrek limon sıkabilirsiniz.

Karpuz kabuğunu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz İsterseniz meyvesine yakın olan beyaz kabuk kısmını salatalarınıza bile rendeleyebilirsiniz. Bu şekilde dilediğiniz antioksidanı almış olacaksınız. Karpuz kabuğunun birçoğumuzun çocukluğunda yeri vardır bir dilim karpuzu elimize alıp neredeyse kabuklarına kadar yemişizdir. Veya karpuz kabuğu ile çeşitli şekiller yapıp oyunlar oynamışızdır. Ben şahsen dedemden hatırlıyorum karpuzu keserken derin kesmemizi isterdi vitamini kabuğunda derdi siz faydalı olan kısmını çöpe atıyorsunuz diye söylenirdi. Boşuna demiyoruz eskilerde iş var diye. Şimdi birçok üniversitede bilim adamları açıklamalar yapıyor karpuzun vitamini kabuğunda diye.
19.01.2024 09:04:58
Karpuz Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karpuz Kabuğu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Karpuz Kabuğu"
ben bir dilim karpuz kabuğunu tükettim. yararlı mı yoksa zararalı mı diye internette araştırdım. anladım ki çok yararlıymış. bundan sonra secerek tüketeceğim
ELİF AYBUKE . 06.04.2017

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kab...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

Elma Kabuğu

Elma kabuğu, Mevsim geçişlerinde ve özellikle soğuk kış günlerinde mutlaka herkes soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklarla mücadele etmektedir....
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024