Limon Kabuğu Reçeli

Limon kabuğu reçeli; reçel çeşitleri içerisinde en güzel kokan reçellerden bir tanesidir. Limon çok değerli bir besin maddesidir. Hem kendisi hem kabuğu şifa kaynağı olan limon ile yapılacak çok fazla yiyecek çeşidi bulunmaktadır. Özellikle tatlı yapımında kullanıldığında tatlıların daha hafif olmasının sağlar. Limon kabuğun reçelinin yapımı klasik reçellerden oldukça farklılık arz etmektedir.
Limon kabuğu ile yapılacak reçel aslında bergamot reçeli ile portakal kabuğu reçelinin yapımına çok benzemektedir. Özü itibarıyla hepsi turunç familyasına ait olduğu için bu durum da oldukça normaldir. Fakat tat ve koku itibariyle birbirlerinden oldukça farklıdırlar. Limon kabuğu reçelinin yapımında kullanılacak kabuklar tat olarak acı olduğu için reçellik olarak kullanılacak malzeme de aslında dışındaki kabuğun iç kısmıdır. Ancak limonun en güzel kokan kısmı dış kısmı olduğu için biraz dış kabuğun da rendesinin kullanılması reçeli daha güzel yapacaktır.

Limon kabuğu reçelinin malzemeleri

  • 2 kilo kalın kabuğa sahip limonun kabuğu,
  • 12 su bardağı toz şeker,
  • 6 su bardağı su,
  • 3-4 adet tarçın çubuğu,
  • Yaklaşık 10 adet karanfil,
  • 2 adet limonun suyu,

Limon kabuğu reçeli nasıl yapılır?


Limon kabuğu reçelinin yapımı size biraz zahmetli gelebilir fakat gözünüz asla korkmasın. Limon kabuğu reçelinde kabuklar kullanılacağı için dışının temizliği çok fazla önem arz etmektedir.
Bunun için limonun dışını iyice birkaç su değiştirerek yıkayın. Daha sonra rendenin ince tarafı ile kabukların dışını kazıyın. Tamamen bembeyaz olmaması gerekir Böylece reçel daha aromalı bir tat alır. Kabukları rende ile alınan limonları tıpkı portakal soyar gibi bıçakla keserek soyun. Elde edilen limon kabuklarını rulo şeklinde sarın. Bu ruloları bir ipe dizebileceğiniz gibi kürdandan da yardım alabilirsiniz. Sıcak suda birkaç kez kaynatarak her seferinde çıkan acı suyu dökün. Yaklaşık 4-5 kere bu işleme devam edin. Hatta bazen kaynar suda birkaç saatte bekletin. Limon kabukları acı suyunu attıktan sonra süzün İpten veya kürdandan çıkartarak kabukları reçel yapılacak tencereye alın. Üzerine toz şekerin tamamı ile limon suyunu da ekleyip bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün reçeli kaynatma için kısık ateşe alın ve üzerine kabuk tarçın, su ile karanfilleri atın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Limon kabuğu reçeli hazır. Uzun süre muhafaza etmek isterseniz kavanoza koyarak kapağını sıkıca kapatın ve bir gece ters çevirerek bekletin.
20.01.2024 14:30:46
Limon Kabuğu Reçeli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Limon Kabuğu Reçeli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Limon Kabuğu Reçeli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içer...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kab...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024