Mandalina Kabuğu
Mandalina kabuğu, oldukçafaydalı bir meyve olduğunu herkes bilinen mandalinanın meyve kısmı kadar faydalı bölümüdür. Mandalina kabuğundaki mucize şifaları toplumda bilen ve yararlanan kişi sayısı azdır. Birçok kişi güzel kokusu ile insanları etkileyen mandalinayı yerken kabuğunu ise çöpe atar. Aslında oldukça fayda sağlayan mandalina kabuğu ile birçok şey üreterek kullanılabilir.
Mandalina Kabuğu Faydaları Nelerdir?
Basit olarak hazırlanabilen bazı tariflerle mandalina kabukları kolayca değerlendirilebilir: Örneğin soyup akşamdan bir sürahi suyun içine atılan kabuklar sabaha kadar bekletildiğinde diş etlerini besleyen ve bağışıklık sistemini de güçlendiren bir vitamin takviyesi haline gelecektir.
Ayrıca soğuk kış aylarında hazırlanan mandalina kabuğundan hazırlanmış sıcak çaylar ile soğuk algınlıklarına karşı direnç kazanılabilir. Hazımsızlığa iyi gelen mandalina kabuğu ve bağırsakları çalıştırma özelliğine de sahiptir. Kabukların içinde bulunan tangeretin adı verilen bir maddenin ise beyin içinde oluşan tümörlerini küçülttüğüne dair birtakım veriler mevcuttur. Mandalina Kabuğu ayrıca kötü huylu kolesterolün düşürülmesine de katkıda bulunur.
Mandalina Kabuğu Farklı Kullanım Şekilleri
Mandalina kabuğu ayrıca besinlerin özellikle de tatlıların üzerine ya da içine rendelenerek az miktar aroma verici olarak konulabilir.
Mandalina kabuğunu değerlendirmenin en iyi yollarından biri de reçel olarak tüketmektir.
Bu şekilde hem muhafaza süresinin artması nedeniyle kabuklardan daha uzun süre istifade edilebilir hem de kahvaltı sofralarına faydalı ve lezzetli bir alternatif katılmış olur. Kış aylarının vazgeçilmezi olan mandalinanın kabuklarının da soba üzerinde koku yaymaktan öte faydaları olduğunu unutmayalım.
21.01.2024 04:54:46
Mandalina Kabuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|