Nar Kabuğu Çayı

Nar Kabuğu Çayı, nar özellikle insan vücudu için yalnızca taneleri değil aynı zamanda kabuğu ile çok büyük yarar sağlamaktadır. Hatta nar kabuğu oldukça güçlü bir antioksidan kaynağıdır. En önemli faydalarından birisi de kanser hastalıklarına karşı koruyucu ve vücutta kötü kolesterolün düşmesinde de oldukça yardımcıdır. Ayrıca nar kabuğu kalp sağlığını korumada en büyük yardımcıdır.
Narın kabuğu özellikle grip hastalıklarına, ishal ve dizanteri hastalığına karşıda faydalı bir yiyecektir. Ayrıca nar kabuğu ile hazırlanan çayın içen kişiyi oldukça rahatlatıcı bir etkisi de bulunmaktadır.

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?


Nar tüketmek özellikle kış aylarında vücudumuzu bir kalkan gibi koruyarak geçirilebilecek hastalıklara karşı güçlendirerek korunmasını sağlar. Ayrıca nar C vitamini bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Gün içerisinde bir adet tüketilen nar günlük vücudun ihtiyacı olan C vitaminini kolaylıkla karşılayabilmektedir. Kurutulmuş nar kabuğu ile hazırlamış olduğunuz çay özellikle vücuttaki bağışıklık sistemini güçlendirir, sakinleştirici etkisi de bulunmaktadır. Nar kabuğu fosfor bakımından çok zengindir. Kişide eğer menopoz belirtisi var ise bu belirtileri büyük ölçüde azaltmaktadır. Vücudu toksinlerden temizleme özelliğine sahiptir. Eklem ağrısına çok iyi gelir aynı zamanda yüksek miktarda k vitamini içerir ve kemiklerde meydana gelen yorgunluğu da almaktadır. Nar kabuğu özellikle öksürüğün giderilmesinde ve boğaz ağrılarını geçirmek için eskiden bu zamana kadar kullanılmaktadır.
Genellikle kuru nar kabuklarını çay şeklinde tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda nar kabuğunun suyunu soğutarak gargara şeklinde de kullanabilirsiniz.

Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?


Nar kabuğu çayını hazırlamak için ilk önce nar kabuklarının çok iyi kurutulması gerekmektedir. Narın kabuklarını kuruturken iç kısmında bulunan beyaz bölgenin temizlenmesi ve daha sonra bıçak ile dik bir şekilde uzunlamasına kesilerek ayrılmasını sağlayın. Kurutma işlemini yapmak için temiz bir gazete kağıdının üzerine hazırladığınız nar kabuklarını kuru bir yerde ve ışık görmemesi sağlanarak kurumaya bırakılmalıdır. Nar kabuklarını tamamen kuruduktan sonra küçük parçalar haline getirerek nar kabuklarını kırın. Genellikle kuruyan nar kabuklarını oldukça hızlı bir şekilde kolaylıkla kırabilirsiniz. Nar kabuğunu hazırlamak için bu işlemler hazır olduktan sonra çayınızı hazırlayabilirsiniz. Bir fincan nar kabuğu çayınızı hazırlamak için, 100 gram kaynamış suyun içerisine 2 gram kadar kurumuş nar kabuğunu atarak yaklaşık 15 dakika kadar kaynatalım. Kaynayarak hazırlanan nar kabuğu çayınızı afiyetle içebilirsiniz. Nar kabukları ile çay dışında hazırlayabileceğiniz salata ya da peynir tarzındaki gıdaların içerisinde kuru olarak ekleyip tüketebilirsiniz. Bu şekilde aldığınız gıdalar sizin açınızdan daha fazla besleyici olurken aynı zamanda farklı bir görünümde eklemiş olursunuz.
22.01.2024 01:29:28
Nar Kabuğu Çayı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nar Kabuğu Çayı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Nar Kabuğu Çayı"
Iyi günler kolay gelsin benim çocuğum bronşit hastası bağışıklığı çok zayıf olduğu için kış aylarında sık sık hastalanıyor. Bağışıklığını güçlendirmek için nar kabuğu çayı yapıp içersem bağışıklığını güçlendirmesi için ve bronşiti atmasında faydası olur mu?Lütfen bana yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.
Tüvân . 25.08.2018

Ceviz Yeşil Kabuğu

Ceviz yeşil kabuğu, Bir çoğumuz cevizin faydalarını biliyoruz ve tüketiyoruz kimiz her sabah bir avuç kimiz birkaç adet yiyoruz. Cevizi tatlılarımız da yemek...
Devamını Oku

Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu

Beyaz saçlar için ceviz kabuğu, Saçlarımız zamanla kendi doğal rengini kaybetmeye başlar ve bir zaman sonra saçlarda beyazlar ortaya çıkmaya başlar. Genelde ...
Devamını Oku

Karpuz Kabuğu

Karpuz kabuğu: Karpuz birçoğumuzun severek tükettiği bir meyvedir. Karpuzun birçok faydaları olduğunu hepimiz bilmekteyiz özellikle antioksidan maddeler içer...
Devamını Oku

Domates Kabuğu

Domates Kabuğu, cilde faydası olan bir bitkidir. Domates kabuğu ile tüketmek her zaman faydalıdır. Yüksek dozlarda likopen maddesi içerdikleri için pr...
Devamını Oku

Yeşil Ceviz Kabuğu

Yeşil Ceviz Kabuğu, Ceviz içinin insan beyni ile benzerliği herkes açısından bilinir ve oldukça şaşırtıcı bulunur çünkü beyin ile benzerliği olmasının yanı s...
Devamını Oku

Cevizin Yeşil Kabuğu

Cevizin yeşil kabuğu, ülkemiz de hemen hemen her yöresinde oldukça bol yetişen bir ağaç türüdür. Ceviz kabuğunu içerinde A-B-1. B6 vitaminleri omega 3 yağı, ...
Devamını Oku

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları

Barut Ağacı Kabuğunun Faydaları, Barut ağacı diğer isimleri yörelere göre Akdiken ve Acı cehre olarak adlandırılır. Avrupa, Afrika ve ılık Akdeniz ikliminde ...
Devamını Oku

Deniz Kabuğu

Deniz kabuğu, Deniz kabukları midye, istiridye, deniz salyangozu ve deniz dişi gibi kabuğu olan yumuşakçaların sahile vuran ya da denizin dibinde kalan terk ...
Devamını Oku

Soğan Kabuğu Suyu

Soğan kabuğu suyu: Günlük hayatımızda neredeyse her yemekte kullandığımız soğanın kabuğunu çöpe atıyoruz. Çünkü faydalarını bir çoğumuz bilmiyoruz. Hiç düşün...
Devamını Oku

Ceviz Kabuğu Suyu

Ceviz kabuğu suyu, cevizin faydaları bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Tıpkı ceviz gibi ceviz kabuğu da sağlık için fayda sağlamaktadır. Ceviz kabuğu s...
Devamını Oku

Salyangoz Kabuğu

Salyangoz Kabuğu, Uzman biyologların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde salyangozun dış kabuğu hayvan vücudundaki hücrelerden farklı tiptedir. Bu yapı daha...
Devamını Oku

Kurutulmuş Limon Kabuğu

Kurutulmuş limon kabuğu, Sağlık açısından birçok faydası bulunan limonun, genellikle kullanmadan attığımız kabuk kısmının limon kadar sağlığa faydalı olduğun...
Devamını Oku

Fındık Kabuğu

Fındık Kabuğu; Fındık, yuvarlak şekilde, yaprakların kenarları çift dişli olan, ucu sivri bir bitkidir. İki türü vardır. Çiçekleri yapraklardan hemen önce il...
Devamını Oku

Fıstık Kabuğu

Fıstık Kabuğu; fıstık ürünün kırım olayları sonunda tane ile kabuk malzemenin birbirinden ayrışması sonucunda oluşan odunsu olan sert bir yapıdır. Fıstık kab...
Devamını Oku

Ağaç Kabuğu

Ağaç Kabuğu, Bugün sizler için hazırladığımız "Ağaç Kabuğu" konumuz hakkında bilgilere değineceğiz. Birçok yaradılış efsanesinde evren ağaçlar üzerine k...
Devamını Oku

Çam Kabuğu

Çam kabuğu, aslında ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen bir bitki olmasa bile aslında diğer birçok ülkede yaygın olarak insanlar tarafından kullanılmaktadı...
Devamını Oku

Midye Kabuğu

Midye Kabuğu, Midyegiller familyasından gelen midye denizlerde, tatlı sularda koloniler oluşturarak yaşarlar yaşarlar. En önemli özelliği kireçli madded...
Devamını Oku

Pirinç Kabuğu

Pirinç kabuğu, pirinç tanesini içine alan dış kaplama ve kabuk tabakasıdır. Pirinç kabuğu yenilmez. Kozmetik ürünlerinde pirinç kabuğu suyu kullanılma...
Devamını Oku

Yer Kabuğu

Yer kabuğu, Litosfer ya da taş küre olarak adlandırılan ve Yer Kürenin en dış yer alan yapıya verilen addır. Karalarda daha kalın olan yaklaşık 35-45 km...
Devamını Oku

Yara Kabuğu

Yara Kabuğu, Herhangi bir sebepten dolayı vücut derisinde bir yara oluştuğunda yara açıkken mikro organizmalardan korunması için yara üstü sert bir şekilde k...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Ceviz Yeşil Kabuğu
Beyaz Saçlar İçin Ceviz Kabuğu
Karpuz Kabuğu
Domates Kabuğu
Yeşil Ceviz Kabuğu
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024