Midye kabuğu tatlısı nasıl yapılır, tarifini öğrenmek ister misin?

Geleneksel tatlılar arasında özel bir yere sahip olan midye kabuğu tatlısı, hem görünümü hem de lezzetiyle sofraları şenlendiriyor. Kıtır dış yüzeyi ve şerbetin içine işlemiş yumuşak dokusuyla bu tatlı, özel günlerde ve misafir ağırlarken tercih edilen nefis bir seçenek sunuyor.

18 Kasım 2025

Midye Kabuğu Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti İçin:


  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın.
  • Tatlı hamuru için; un, yumurta, süt, şeker, vanilya, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayarak midye kabuğu şekli verin.
  • Bol sıvı yağda altın rengi alana kadar kızartın.
  • Kızaran tatlıları sıcakken soğuk şerbete atıp 2-3 dakika bekletin.
  • Şerbettin fazlasını süzdürüp servis tabağına alın.
  • Üzerine dilediğiniz gibi antep fıstığı veya hindistan cevizi serperek servis yapın.

Not: Hamuru çok yoğurmamaya dikkat edin, aksi halde tatlı sert olabilir. Şerbetin soğuk, tatlıların sıcak olması önemlidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Güncel
Deniz Kestanesi Kabuğu Nasıl Kırılır?
Deniz Kestanesi Kabuğu Nasıl Kırılır?
;