Portakal kabuğu ile yapılan sütlaç nasıl yapılır?

Geleneksel sütlaç tarifine portakal kabuğunun ferahlatıcı dokunuşuyla yepyeni bir yorum getiren bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pirincin kremalı dokusuyla portakal kabuğunun narenciye notaları mükemmel bir uyum yakalarken, vanilya ve tarçınla tamamlanan lezzet şöleni sunuyor.

18 Kasım 2025

Portakal Kabuklu Sütlaç Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1.5 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet portakalın kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 çay bardağı su
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencerede haşlayın
  • Sütü ekleyip kısık ateşte pişirin
  • Portakal kabuğu rendesi ve şekeri ekleyin
  • Pirinç ununu suyla açıp ekleyin
  • Vanilyayı ilave edip kıvam alana kadar pişirin
  • Kaselere paylaştırıp soğutun
  • Üzerine tarçın serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Portakal kabuğunu iyice yıkayın
  • Sadece sarı kısmını rendeleyin
  • Ara sıra karıştırarak pişirin
  • Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır

Not: Portakal kabuğu sütlaca hoş bir aroma ve ferahlık katarken, geleneksel sütlaç tadını sevenler için hafif bir değişiklik olacaktır. İsteğe bağlı olarak portakal kabuğu miktarını azaltabilir veya arttırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Muz Kabuğunun Faydaları Nelerdir?
Güncel
Deniz Kestanesi Kabuğu Nasıl Kırılır?
Deniz Kestanesi Kabuğu Nasıl Kırılır?
;